At kunne starte på en frisk kan være inspirerende. Vi kender det alle. Ny computer, ny dagbog, ny farvelade, nyt skoleår, nyt kapitel, nyt år ...

Nytåret er ofte det tidspunkt, hvor vi mennesker siger til os selv, at NU skal livet justeres. NU skal der andre boller på suppen. NU skal vi have mere selvdisciplin og viljestyrke. Det er NU, at vanerne skal ændres.

Vil vi have varige ændringer, så er der nogle ting, der er godt at vide om det menneskelige sind.

Ét er at vide, hvordan ego'et arbejder. Ét andet er at vide, hvordan de tre selver; det bevidste, det underbevidste og det superbevidste selv samarbejder.

Det menneskelige ego ønsker forandringer, forbedringer og selvrealisering.

Det menneskelige ego vil ikke 'bare nøjes'; det vil have mad, det vil have husly, det vil have sex. I jagten på lykke vil ego'et have velstand, det vil have komfort, det vil have magt, det vil have viden... det vil have spiritualitet og bliver altruistisk.

Det menneskelige ego leder efter lykkerus, dopaminkick .... og meningen med livet.

Hvordan ego'et udlever sit behov for mening i livet, er der utallige beviser for. Kun fantasien sætter grænser. Åbn for fjernsynet eller sociale medier og vi får alverdens afspejlinger sendt mere eller mindre frivilligt ind på vores personlige radar.

I og med, at det menneskelige ego er så stærkt, som det er og gentagne gange er villig til at gå over stregen for dopaminbelønningens skyld, så er det ufattelig vigtigt, at vi som mennesker sørger for at have vores personlige energi afbalanceret og er tilstede i nu'et. Ellers kan vi gøre os selv og andre fortræd med helt uoverskuelige konsekvenser til følge.
Et øjebliks uopmærksomhed i trafikken og en families lykke kan ligge i ruiner.

En chakra- og energiafbalancering foretaget af en Akasha Master healer som mig kan derfor meget vel være guld værd; for hvad nytter kørekort, forsikring og dyr sikker bil, hvis chaufføren er emotionelt ubalanceret og uopmærksom??


Det menneskelige underbevidste er vores hukommelse. Med andre ord det underbevidste sind samler på alt muligt bl.a. farver, lyde, lugte, sårede følelser, emotioner, komplekser og fikseringer. Synæstesier dannet af tankeformer og energi.

Det menneskelige underbevidste har en 'adfærd', som svarer til et 6-7årigt barn's. Det kan lide at gå på opdagelse og lege, og gør normalt, hvad det bevidste analyserende sind beder det om. "Kan du finde bilnøglerne?" og på et splitsekund er "Subby" (subconscious mind) på jagt efter bilnøglerne i skabe, skuffer og lommer.

Bliver det underbevidste derimod bedt om at finde tyve millioner kroner, så går det måske knapt så hurtigt. Men princippet er i bund og grund det samme. I det forhastede øjeblik her og nu kan bilnøglerne meget vel være vigtigere end de tyve millioner kroner på den lange bane.

Om vore ønsker går i opfyldelse afhænger af flere ting; om vi har givet slip på ikke-støttende overbevisninger, om det underbevidste er med på legen og får sendt telepatisk besked til det superbevidste, og om det er kairostid. Om tiden er inde til at alt går op i en højere enhed - og om vi har gjort os fortjente til at modtage.

Godt nytår!

person holding fire cracker shallow focus photography
Photo by Ian Schneider / Unsplash