Vidste du, at det i almindelighed tager ca. 20 minutter for hjernen at komme fra modtagelse af ny information og tilbage til fordybelse?

Hver gang vi lader os forstyrre af nye input går vores indre computer ned i tempo. Derfor tager bl.a. forfattere på skriverefugium. At kunne arbejde uforstyrret er guld værd. Vi kan forblive i flow og kontakt med det kreative felt.

Vi mennesker behøver ikke altid udefrakommende forstyrrelser for at blive forstyrret. Vi kan forstyrre os selv med vores egen tankegang.  

Der er ikke noget galt i at tænke tanker, vi tænker omkring 50.000 tanker i døgnet. En Zen Master lader tankerne flyde som skyerne på himlen. De kommer og går - og tomrummet mellem tankerne har større værdi end selve tankerne.

Almindelige mennesker har ikke adgang til samme niveau af selvindsigt og energi flow, som Zen Masteren har.  

Vi kan ubevidst sige "Haps!" til nogle udvalgte negative tanker og bruge dage og nætter til få dem godt og grundigt ind i vores cellehukommelse. Så hele vores kropslige konstitution tror, at tanken er virkeligheden.

Tanken kan ikke slippes og kan ligefrem blive en besættelse. Vi har dannet en tankeform. Vi er "jinx'et".  Vi er fanget i eget edderkoppespind.  

Det, som vi holder vedholdende i vores bevidsthed vil før eller siden manifestere sig; på godt og ondt.  Altså 'selvopfyldende profeti'.  

Når vi snakker om mental sundhed, så gælder det om at kunne styre sit mentale sind og finde tilbage til essenstilstanden. Det indre månelys, den indre solnedgang, den indre sommerstemning. Få lyse øjeblikke og originale ideer.  

Neurografica er skabt til at komme ud af negative gentagelser i sindet og gå nye veje. Vi behøver ikke køre i samme rille hele livet. Vi kan skifte tempo og flytte os - ved at flytte tankerne.