Som holistisk psykoterapeut og akasha master healer igennem mange år er der nogle psykologiske modeller og metaforer, som jeg bruger om igen og om igen.

En historie som siges at komme fra den kendte billedhugger, arkitekt og maler Michelangelo er blandt en af mine favoritter.

Michelangelo er ikke blot kendt for at have udsmykket det sixtinske kapel i Peterskirken med flotte kalkmalerier, men også i en alder af kun 24 år at have lavet La Pieta skulpturen, forestillende Jomfru Maria og den afsjælede Jesus netop nedtaget fra korset.

Vandrehistorien fortæller, at Michelangelo engang var blevet spurgt om, hvordan han vidste, at der var så flot en statue inden i marmorblokken. Hvortil Michelangelo skal have svaret:

"Det vidste jeg heller ikke, jeg tog bare det væk, jeg ikke skulle bruge!"

Hvad har du som menneske brug for at 'tage væk' for at komme ind til din inderste kerne?

I min transformeringsproces havde jeg brug for at komme af med en masse dybe emotioner som vrede, sorg og angst. Emotioner, der kun havde som formål at holde min energifrekvens på et lavt niveau og dermed lettere falde i offerrollen og bruge unødvendig megen 'self-pity-lotion'.

Jeg havde brug for at styrke mit indre fundament, mit indre ståsted. Jeg havde brug for indre modstandskraft og healingkraft, når verden gik mig imod.

Og nu kan verden gå mig imod, så meget som den har lyst til - jeg rokker mig ikke.